Перевагою спільних альбомів Google Photos (або окремих фотографій і відео) є те, що ви можете скасувати доступ, якщо захочете. Не тільки це, але ви також можете змінити рівень доступу співавторів. Нижче ми пояснили, як припинити ділитися Google Фото з іншими.
Вимкніть доступ за посиланням у Google Фото
Перемикач, щоб вимкнути спільний доступ за посиланням у Google Фото, можна знайти на вкладці «Спільний доступ». Тут з’являються всі спільні альбоми та фотографії, включно з тими, якими ви поділилися з вами та іншими. Тепер, якщо вимкнути спільний доступ за посиланням, ви не зможете повторно публікувати свій альбом (фото чи відео) за посиланням. Це не означає, що поточних співавторів буде видалено.
Окрім видалення спільного доступу за посиланням, ви також можете видалити окремих співавторів або навіть заблокувати їх. Це важливо, оскільки, навіть якщо ви вимкнете спільний доступ за посиланням, поточні співавтори все одно матимуть доступ до альбому. Звичайно, вам потрібно буде видалити їх по одному або просто видалити альбом/фото/відео.
Як примітка, ви можете заборонити співавторам додавати свої фотографії чи відео, а також залишати коментарі та лайкати фотографії в тому самому меню.
Ось як вимкнути спільний доступ і припинити ділитися своїми Google Фото з іншими:
- Відкрийте Google Фото .
- Торкніться вкладки Спільний доступ .
- Виберіть альбом або групу фото/відео, якими не хочете ділитися.
- Торкніться меню з трьома крапками та відкрийте «Параметри» .
- Вимкнути спільний доступ за посиланням .

- Щоб видалити людей/співавторів, торкніться меню з трьома крапками біля їхніх імен і виберіть Видалити особу .
![Як припинити ділитися Google Photos з іншими Як припинити ділитися Google Photos з іншими]()
Як альтернативу, ви можете просто видалити альбом після збереження всіх необхідних фотографій. Це, мабуть, найпростіший спосіб вирішити цю проблему, якщо у вас багато співавторів (наприклад, якщо ви поділилися альбомом у відкритому доступі) і хочете скасувати доступ до альбому чи групи фото/відео.
Щоб знову ввімкнути спільний доступ за посиланням, просто поверніться до Параметрів і ввімкніть спільний доступ за посиланням. Скопіюйте посилання та знову поділіться альбомом /фото чи групою відео.
І на цьому ми можемо завершити цю статтю. Дякуємо за читання та не забудьте поділитися своїми думками в розділі коментарів нижче. Ми з нетерпінням чекаємо від вас.