Ми вже говорили про обмеження доступу до спільних документів Google, якими ви володієте , але як бути з протилежним? Що робити, якщо з вами поділилися купою документів Google, і ви більше не хочете брати участь? Ви можете легко видалити себе зі спільного файлу Google Doc. Нижче ми пояснили, як це зробити.
Як видалити себе як співавтора в Документах Google?
Ви можете швидко припинити співпрацю над спільною статтею як на телефоні, так і на ПК. Це можна зробити в Google Docs або Google Drive. Існують невеликі нюанси, якщо у вас є повний доступ як редактор або обмежений доступ як коментатор чи глядач. В обох випадках неважко залишити документ, яким ви поділилися, і є кілька способів зробити це.
Ось як видалити себе зі спільного файлу Google Doc на ПК:
- Відкрийте Документи Google тут . Увійдіть, якщо буде запропоновано.
- У Документах Google клацніть спадне меню Право власності та виберіть Не належить мені .
- Якщо ви редактор , відкрийте документ. Натисніть «Поділитися» у верхньому правому куті та знайдіть себе у списку.
- Натисніть спадне меню поруч із вашим іменем, а потім натисніть Скасувати доступ . Після цього не забудьте натиснути «Зберегти» , інакше зміни буде скасовано.
- Крім того, ви можете просто клацнути правою кнопкою миші на документі та вибрати Видалити .

Або ви можете перейти до Google Drive тут . Опинившись там, виберіть «Спільно зі мною» на лівій панелі. Знайдіть документ, клацніть його правою кнопкою миші та натисніть «Видалити».
Усі ці кроки можна повністю відтворити на вашому Android або iPhone. Після видалення документа вам не доведеться про це турбуватися. І, якщо вас знову попросять взяти участь, ви можете просто відмовитися від запрошення.
Це має закінчити. Якщо у вас є запитання, обов’язково опублікуйте їх у розділі коментарів нижче. Дякуємо, що прочитали, і ми з нетерпінням чекаємо на вашу думку.