Спільні альбоми Google Photos надзвичайно зручні з багатьох причин. З його допомогою ви та інші користувачі можете додавати фотографії та відео в один альбом, коментувати додані фотографії та отримувати сповіщення, коли хтось додає щось нове. І, якщо ви власник, ви можете змінити дозволи для всіх користувачів. Подібно до ваших особистих альбомів, спільні альбоми відображаються в бібліотеці. Якщо ви хочете приховати їх від бібліотеки, ви можете зробити це, виконавши наведені нижче інструкції.
Зміст:
- Як приховати та відобразити спільні альбоми з бібліотеки
- Використовуйте закриту папку, щоб приховати фотографії та відео в Google Фото
Чи можете ви створити прихований альбом у Google Photos?
Нам потрібно швидко розрізнити спільні альбоми, які можна приховати в бібліотеці, і нещодавно представлену закриту папку, де ви можете приховати свої фотографії та відео. Маючи це на увазі, ми пропонуємо пояснення для обох.
1. Як приховати та відобразити спільні альбоми з бібліотеки
Користувачі можуть приховати спільні альбоми з бібліотеки та бачити їх лише на вкладці «Спільний доступ» у Google Фото. Прибрати безлад, якщо у вас багато альбомів, завжди гарна ідея. Звичайно, це стосується лише спільних альбомів. Ви не можете приховати особисті альбоми, просто видаліть їх.
Якщо ви хочете відобразити альбоми, це можна зробити на вкладці «Спільний доступ». Навіть якщо ви сховаєте альбом, ви все одно побачите всі фотографії та відео, які містяться в альбомі, на головній вкладці «Фотографії».
Ось як приховати спільний альбом у бібліотеці Google Photos:
- Відкрийте Google Фото .
- Торкніться Бібліотека .
- Виберіть спільний альбом, який потрібно приховати.
- Торкніться меню з трьома крапками та виберіть «Сховати з бібліотеки» .
- Щоб відобразити альбом, відкрийте Спільний доступ унизу та виберіть альбом. Торкніться меню з трьома крапками та виберіть «Показати в бібліотеці».

2. Використовуйте Locked Folder, щоб приховати фотографії та відео в Google Photos
З іншого боку, якщо ви шукаєте спосіб приховати деякі приватні фотографії та відео в безпечному хмарному сховищі, ви можете зробити це за допомогою нещодавно доданої закритої папки. На даний момент ця функція доступна лише в Google Photos для Android. Ви можете знайти цей корисний компонент Google Photos у розділі «Бібліотека» > «Утиліти» > «Закрита папка». Вам потрібно буде додати PIN-код і дозволити відбиток пальця, перш ніж зберігати фотографії в ньому.
Щоб перенести фотографії чи відео в закриту папку, просто торкніться фотографії (або скористайтеся множинним вибором, щоб вибрати кілька фотографій чи відео) і торкніться меню з трьома крапками. Звідти виберіть «Перемістити в закриту папку». Залежно від розміру (переважно великих відео) це може зайняти деякий час. Крім того, ви не зможете отримати доступ до закритої папки в Інтернеті, оскільки ця функція доступна лише в хмарі. Якщо ви видаляєте фотографії чи відео з закритої папки, вони не потрапляють у кошик, тож майте це на увазі, перш ніж видаляти щось остаточно.
Ось як увімкнути та використовувати закриту папку в Google Фото для Android:
- Відкрийте Google Фото .
- Виберіть вкладку «Бібліотека» .
- Натисніть «Утиліти» .
- Виберіть Закрита папка .
- Дотримуйтесь інструкцій , щоб налаштувати закриту папку. Після цього просто виберіть фотографії та відео, які потрібно зберегти під замком, і перемістіть їх у закриту папку .
![Прихований альбом Google Photos: все, що вам потрібно знати Прихований альбом Google Photos: все, що вам потрібно знати]()
Якщо ви хочете приховати фотографії, відео чи інші файли локально, більшість оболонок Android мають варіації App Lockers і Safe storage. Ви можете використовувати безпечну папку або захищену папку Files від Google на пристроях Samsung, щоб зберегти свої файли поза полем зору та під захистом.
На цьому ми можемо завершити цю статтю. Дякуємо за прочитання та не забудьте поділитися своїми думками, запитаннями чи пропозиціями з нами в розділі коментарів нижче. Ваш відгук безцінний.