Обмінюватися фотографіями за допомогою власних і сторонніх служб легше, ніж будь-коли. Принаймні так повинно бути. Деякі користувачі iPhone повідомляють, що коли вони намагаються поділитися фотографією з програми «Фотографії», вони отримують повідомлення «Під час підготовки до публікації сталася помилка». Якщо ви серед них, перевірте рішення, які ми перерахували нижче.
Зміст:
- Перезапустіть пристрій
- Перевірте наявність проблем з підключенням
- Переконайтеся, що у вас достатньо місця для зберігання
- Завантажте проблемні фотографії з iCloud
- Скинути налаштування мережі
- Оновіть iOS
- Передайте фотографії на ПК або Mac
Чому мій iPhone не дозволяє ділитися фотографіями?
1. Перезавантажте пристрій
Перше, що потрібно зробити, це перезавантажити пристрій. Іноді найпростіше з рішень є найкращим, і система може тимчасово зупинитися. Який найкращий спосіб вирішити це, ніж просто вимкнути живлення iPhone або iPad.
З іншого боку, якщо проблема не зникає, виконайте наведені нижче дії.
2. Перевірте наявність проблем з підключенням
Незалежно від того, який спосіб ви використовуєте для обміну фотографіями зі свого iPhone, переконайтеся, що ви підключені до стабільної мережі Wi-Fi або мобільної мережі даних (стільникового). Ви можете спробувати відключитися або навіть забути поточну мережу та підключитися знову.
Крім того, якщо ви використовуєте мобільні дані (3G/4G/LTE/5G) для обміну фотографіями з програми «Фотографії», переконайтеся, що програмі дозволено використовувати дані. Якщо фотографії, якими ви намагаєтеся поділитися, не зберігаються локально, фотографії iCloud, як ми згадували вище, потрібно завантажити перед тим, як надати спільний доступ. Щоб увімкнути програму «Фотографії» доступ до стільникових даних, виконайте такі дії:
- Відкрийте налаштування .
- Натисніть «Фотографії» .
- Торкніться Стільникові дані .
- Увімкнути стільникові дані .

Якщо знову з’явиться повідомлення «Під час підготовки до спільного доступу сталася помилка», перейдіть до наступного кроку.
3. Переконайтеся, що у вас достатньо місця для зберігання
Якщо ви не ділитеся посиланням з iCloud, усі фотографії потрібно завантажити з хмари на свій пристрій, перш ніж надавати спільний доступ. Це може бути проблемою для користувачів, у яких мало місця для зберігання.
Отже, переконайтеся, що звільнили місце для зберігання, перш ніж спробувати знову. Ось кілька порад, як звільнити місце для нових даних на вашому iPhone:
- Видаліть усі фотографії та відео, резервні копії яких збережено в iCloud.
- Використовуйте оптимізовані фотографії під час завантаження з iCloud. Перейдіть до «Налаштування» > «Фотографії» та виберіть «Оптимізувати зберігання iPhone» замість «Завантажувати та зберігати оригінали».
![Виправлення: сталася помилка під час підготовки до спільного використання Виправлення: сталася помилка під час підготовки до спільного використання]()
- Вивантажте програми, які не використовуються, у меню Налаштування > Загальні > Пам’ять iPhone.
- Передайте мультимедійні файли на ПК або Mac.
- Видаліть програми, які ви не використовуєте.
4. Завантажте проблемні фотографії з iCloud
Деякі користувачі знайшли обхідний шлях, який може бути трохи громіздким, але він працює. Вони увійшли в iCloud через браузер на своїх комп’ютерах і надіслали свої фотографії електронною поштою собі. Тепер, якщо ви планували поділитися великою кількістю фотографій або відео, це може бути неабиякою проблемою. Не кажучи вже про те, що стиснення може погіршити якість фото.
Однак, оскільки у звітах зазначено, що це відбувається лише для певних фотографій, виконання цієї дії не повинно забирати багато часу. Ось що вам потрібно зробити:
- Відкрийте веб-браузер на ПК або Mac.
- Перейдіть до icloud.com .
- Увійдіть, використовуючи свої облікові дані AppleID , і підтвердьте на надійному пристрої Apple, якщо буде запропоновано.
- Відкрийте Фотографії .
- Виберіть фотографії, які хочете отримати на свій пристрій, і надішліть їх собі електронною поштою.
- На своєму iPhone або iPad відкрийте електронний лист і завантажте фотографії.
Ви також можете просто завантажити їх на свій ПК/Mac і перенести на свій iPhone. Все, що ви вважаєте легшим.
З іншого боку, якщо ви не хочете спробувати цей обхідний шлях і підказка «Під час підготовки до спільного доступу сталася помилка» не дозволяє вам ділитися фотографіями, переходьте до наступного кроку.
5. Скинути налаштування мережі
Зараз багато користувачів вважають, що скидання налаштувань мережі до значень за замовчуванням допоможе вирішити проблему. Ви можете, як багато хто вже зробив, спробувати і переконатися в цьому самі. Звичайно, майте на увазі, що це відновить усі параметри мережі до стандартних значень. Це означає, що всі ваші пари Bluetooth і облікові дані мережі Wi-Fi буде видалено.
Ось як скинути налаштування мережі на вашому iPhone:
- Відкрийте налаштування .
- Торкніться Загальні .
- Виберіть Скинути внизу списку.
- Торкніться Скинути налаштування мережі .
![Виправлення: сталася помилка під час підготовки до спільного використання Виправлення: сталася помилка під час підготовки до спільного використання]()
- Підтвердьте PIN-код/пароль.
6. Оновіть iOS
Ще одна важлива річ, про яку ми повинні згадати, — це підтримувати свій пристрій в актуальному стані. Усі сервіси Apple найкраще працюють на останній версії iOS (принаймні, це ідея). Отже, переконайтеся, що на вашому iPhone встановлено останню версію iOS. Цю пропозицію необхідно взяти до уваги для усунення несправностей. Якщо ви зв’яжетеся зі службою підтримки Apple, вони порекомендують те саме.
Щоб вручну перевірити наявність оновлень на вашому iPhone, виконайте наведені нижче дії.
- Відкрийте налаштування .
- Виберіть Загальні .
- Торкніться Оновлення ПЗ .
- Завантажте та встановіть усі доступні оновлення.
![Виправлення: сталася помилка під час підготовки до спільного використання Виправлення: сталася помилка під час підготовки до спільного використання]()
7. Передайте фотографії на ПК або Mac
Нарешті, ви можете просто перенести всі фотографії зі свого iPhone/iPad на ПК/Mac або завантажити їх безпосередньо на свій ПК із веб-клієнта iCloud. Звідти у вас є різноманітні варіанти обміну, хоча ви не зможете поділитися ними через iMessages або AirDrop.
Для цього вам потрібно буде перенести їх назад на свій iPhone. І це, знову ж таки, може бути досить незручним, якщо фотографій багато, і їх потрібно підібрати вручну.
Це воно. Дякуємо за прочитання та обов’язково поділіться з нами своїми думками, альтернативними рішеннями чи запитаннями. Розкажіть нам, що у вас на думці, у розділі коментарів нижче.
8. Вимкніть режим низького енергоспоживання
Найпоширеніша помилка власників iPhone полягає в тому, що вони постійно залишають увімкненим режим низького енергоспоживання та забувають його вимкнути. Ви не зможете поділитися, оскільки параметр обміну фотографіями вимкнено.
- 1. Перейдіть до налаштувань.
- 2. Натисніть символ батареї.
- 3. Вимкніть режим низького енергоспоживання.
![неможливо поділитися зображеннями iphone]()
9. Увімкніть Фотографії в CELLULAR DATA
Стільникові дані дозволяють користувачам ділитися своїми останніми фотографіями та відео в iCloud Photos за допомогою тарифного плану стільникового зв’язку, а також завантажувати зображення та відео, таким чином можна ефективно вирішити проблему «Неможливо поділитися».
- 1. На головному екрані вашого iPhone торкніться піктограми «Налаштування».
- 2. Прокрутіть униз до третього розділу меню «Налаштування» та виберіть «Магазин».
- 3. Перемкніть опцію «Стільниковий» у положення «Увімк.», торкнувшись піктограми поруч із нею.
![iphone не дозволяє мені ділитися фотографіями]()
10. Вимкніть параметр Optimize iPhone Storage
Коли ви ввімкнете функцію Optimize iPhone Storage, ваші фотографії будуть автоматично завантажені в iCloud, тому ви не зможете поділитися зображеннями iPhone.
- 1. Щоб вимкнути його, перейдіть до налаштувань.
- 2. Клацніть піктограму Фотографії.
- 3. Виберіть опцію «Завантажити та зберегти оригінали».
![iphone під час підготовки до спільного доступу сталася помилка]()
Зачекайте трохи, і ви побачите, що проблема зникла.