Selv om Google forsikrer alle om at de bryr seg om personvern og at du er den eneste personen som har innsikt i dine personlige data, foretrekker mange brukere å ikke lagre ulike aktiviteter på Google-kontoen sin. En av disse er Google Maps posisjonshistorikk. Den andre er Google Maps søkehistorikk (enhver aktivitet relatert til Google Maps). Hvis du vil slette Google Maps-loggen, har vi dekket deg. Sjekk trinnene vi har gitt nedenfor.
Innholdsfortegnelse:
- Tøm Google Maps-loggen på Android og iOS
- Slå av eller aktiver automatisk sletting for Google Maps History
Slik sletter du Google Maps-søkeloggen på Android og iPhone
1. Tøm Google Maps-loggen på Android
Når vi sier «Google Maps-historikk», inkluderer vi både posisjonslogg og søkehistorikk. Som du sikkert vet, hvis alternativet er aktivert i Google-kontoen og Plassering er aktivert på enheten din, vil Google Maps spore alle stedene du har vært på og lagre dem i tidslinjen. Så du vil kunne se alle stedene du har besøkt.
På den annen side er søkehistorikk en liste over steder (byer, butikker, land osv.) du søkte etter eller navigerte til. Det er også kjent som Maps Activity. Du vet det rullegardinvinduet som vises når du begynner å skrive i søkefeltet. Jepp, den. Hvis du vil ha den borte, av en eller annen grunn, kan du gjøre det direkte fra appen.
Slik sletter du søkeloggen i Google Maps for Android:
- Åpne Google Maps .
- Trykk på profilen din og åpne Innstillinger .
- Åpne Maps-loggen .

- Nå kan du fjerne individuelle aktiviteter og forespørsler ved å trykke på " X " ved siden av aktiviteten eller trykke på Slett og velge ett av de tilgjengelige alternativene. Du kan velge mellom forhåndsinnstilte datoperioder eller bruke et tilpasset område.
Og slik sletter du Google Maps posisjonslogg:
- Åpne Google Maps .
- Trykk på profilikonet ditt og åpne profilen din .
- Trykk på 3-punktsmenyen og velg Profilinnstillinger .
- Velg Slett all posisjonslogg .
![Slik sletter du Google Maps-loggen Slik sletter du Google Maps-loggen]()
- Merk av i boksen og trykk på Slett .
Alternativt, hvis du vil slette posisjonshistorikk fra en bestemt datoperiode, kan du trykke på Slett posisjonshistorikk og velge start- og sluttdatoer.
Prosedyren er den samme på Apple-enheter. Du bør følge de samme trinnene siden alt går gjennom Google-kontoen din og bare noen nyanser i tillatelser er forskjellige. Siden Apple selvfølgelig begrenser tredjepartsapper mye mer.
Du kan for eksempel bruke Google Maps på iPhone eller iPad uten en Google-konto. Når du er i Maps, trykker du på profilen din og deretter på kontoen din. Velg Bruk kart uten konto. På denne måten vil verken Google Maps-historikk eller søkehistorikk spores.
2. Slå av eller aktiver automatisk sletting for Google Maps History
Nå, hvis du vil deaktivere eller begrense Google Maps History på Android eller iPhone , kan du gjøre det ved å deaktivere den. Et alternativ er å aktivere automatisk sletting etter en stund, slik at data som samles inn av Maps og tilordnes Google-kontoen din, slettes automatisk.
Slik slår du av Google Maps posisjonslogg på Android og iOS:
- Åpne Google Maps og trykk på profilen din .
- Velg Administrer Google-kontoen din .
- Trykk på Data og personvern .
- Velg Posisjonslogg .
- Deaktiver posisjonslogg .
- Gå tilbake til Kart > Profil > Din profil > 3-punktsmeny > Profilinnstillinger og trykk på Slett all posisjonslogg .
Som vi sa, har du også muligheten til å slette Google Maps-historikk og aktiviteter eldre enn 3, 18 eller 36 måneder. I den samme menyen trykker du bare på Slett posisjonshistorikk automatisk og velger alternativet " Slett aktivitet eldre enn automatisk ". Fra rullegardinmenyen velger du 3, 18 eller 36 måneder.
Det burde gjøre det. Takk for at du leste, og hvis det er noe å legge til eller ta fra denne artikkelen, fortell oss gjerne i kommentarfeltet nedenfor. Vi ser frem til å høre fra deg.