Google Fotos delte album er ekstremt praktiske av en mengde grunner. Med den kan du og andre brukere legge til bilder og videoer i et enkelt album, kommentere lagt til bilder og bli varslet hver gang noen legger til noe nytt. Og hvis du er eieren, kan du endre tillatelser for alle brukere. I likhet med dine egne personlige album, vises delte album i biblioteket. Hvis du vil skjule dem fra biblioteket, kan du gjøre det ved å følge instruksjonene nedenfor.
Innholdsfortegnelse:
- Hvordan skjule og vise delte album fra biblioteket
- Bruk den låste mappen til å skjule bilder og videoer i Google Foto
Kan du lage et skjult album på Google Foto?
Vi må gjøre et raskt skille mellom delte album som kan skjules fra biblioteket og den nylig introduserte Låste mappen der du kan skjule bildene og videoene dine. Med det i tankene tilbyr vi forklaringer for begge.
1. Hvordan skjule og vise delte album fra biblioteket
Brukere har muligheten til å skjule delte album fra biblioteket og se dem bare under Deling-fanen i Google Foto. Å rydde litt rot hvis du har mange album er alltid en god idé. Dette gjelder selvfølgelig bare for delte album. Du kan ikke skjule personlige album, bare slette dem.
Hvis du vil vise album, kan du gjøre det i kategorien Deling. Selv om du skjuler albumet, vil du fortsatt se alle bildene og videoene som albumet inneholder i hovedfanen Bilder.
Slik skjuler du et delt album i Google Fotobibliotek:
- Åpne Google Foto .
- Trykk på Bibliotek .
- Velg et delt album du vil skjule.
- Trykk på 3-punktsmenyen og velg Skjul fra bibliotek .
- For å vise et album, åpne Deling fra bunnen og velg albumet. Trykk på 3-punktsmenyen og velg Vis i bibliotek.

2. Bruk den låste mappen til å skjule bilder og videoer i Google Foto
På den annen side, hvis du leter etter en måte å skjule noen private bilder og videoer i sikker-lignende skylagring, kan du gjøre det med den nylig tillagte Låste mappen. Denne funksjonen er for øyeblikket bare tilgjengelig på Google Foto for Android. Du finner denne nyttige Google Foto-komponenten i Bibliotek > Verktøy > Låst mappe, og du må legge til en PIN-kode og tillate et fingeravtrykk før du kan lagre bilder i den.
For å overføre bilder eller videoer til Låst mappe, trykk bare på bildet (eller bruk multi-select for å velge flere bilder eller videoer) og trykk på 3-punktsmenyen. Derfra velger du Flytt til låst mappe. Avhengig av størrelsen (først og fremst på store videoer), kan dette ta litt tid. Du vil heller ikke kunne få tilgang til Låst mappe mens du er tilkoblet fordi dette er en funksjon som bare er sky. Hvis du sletter bilder eller videoer fra den låste mappen, går de ikke til papirkurven, så husk det før du sletter noe permanent.
Slik aktiverer og bruker du Låst mappe på Google Foto for Android:
- Åpne Google Foto .
- Velg kategorien Bibliotek .
- Trykk på Verktøy .
- Velg Låst mappe .
- Følg instruksjonene for å konfigurere den låste mappen. Etter det er det bare å velge bilder og videoer du vil holde bak en lås og flytte dem til Låst mappe .
![Google Fotos skjult album: Alt du trenger å vite Google Fotos skjult album: Alt du trenger å vite]()
Hvis du vil skjule bilder, videoer eller andre filer lokalt, kommer de fleste Android-skall med App Lockers og Safe Storage-varianter. Du kan bruke Files by Googles Safe-mappe eller Secure Folder på Samsung-enheter for å holde filene dine ute av syne og bak et sikkerhetstiltak.
Med det sagt kan vi avslutte denne artikkelen. Takk for at du leste, og ikke glem å dele dine tanker, spørsmål eller forslag med oss i kommentarfeltet nedenfor. Din tilbakemelding er uvurderlig.