En av hovedfunksjonene til Google Foto er støtte for opplasting og sikkerhetskopiering av ubegrensede bilder og videoer i komprimert format. Dette har gjort Google Foto til den mest populære gratis bildelagringstjenesten. Imidlertid kunngjorde Google nylig at de vil slutte å tilby denne funksjonen fra 1. juni 2021.

Fra og med 1. juni 2021 vil alle filer som lastes opp til Google Foto belastes med standard 15 GB lagringskapasitet for hver nye Google-konto. Hvis du er registrert for Google One, belastes denne tjenesten med avgifter for bildelagring.
Tidligere var det kun bilder lastet opp i «Original» kvalitet, ukomprimert, som ble belastet, mens bilder lastet opp i «Høy» kvalitet var gratis. Siden 1. juni vil alle typer bilder «behandles» likt.
Bilder lastet opp før 1. juni 2021 belastes imidlertid ikke. Denne endringen gjelder kun bilder lastet opp etter denne datoen. Så hvis du ikke har brukt opp de gratis 15 GB, kan du fortsette å laste opp bilder. Når grensen din utløper, velger du en av Google One-tjenesteplanene.
Google vil slette innholdet ditt hvis du ikke har aktivert Foto-tjenesten eller har overskredet lagringsgrensen i mer enn 2 år.
Men hvis du bruker en Pixel-telefon, vil du gjerne vite at du kan fortsette å bruke Google Foto gratis, med ubegrenset sikkerhetskopiering av bilder og videoer i den angitte tidsperioden.
Google vil gi deg et verktøy i juni 2021 som lar deg administrere sikkerhetskopierte bilder og videoer og velge hva du vil lagre eller slette. I tillegg støtter den automatisk merking av innhold som mørke, uskarpe bilder eller store videoer...
Denne endringen gjelder for alle Google Foto-brukere på alle plattformer, inkludert Android, iOS og desktop.