For lengst var ikke nettbaserte tekstbehandlere primære arbeids- og utdanningsalternativer, men Google Docs endret fortellingen. Millioner av brukere skriver, redigerer og deler viktige dokumenter på nettet og lagrer dem i skyen. Mange av dem lurer på om de bare kan lage en Google Doc-visning slik at ingen samarbeidspartnere (eller seg selv) kan gjøre endringer. Vi sørget for å svare på spørsmålet nedenfor.
Hvordan beskytter jeg et Google-dokument mot redigering?
Dette spørsmålet får to svar – ett hvis du er den som har tilgang til dokumentet og det andre hvis du deler dokumentet og andre har tilgang til det. Du kan beskytte et Google-dokument fra å redigere det selv på PC-en din, siden det allerede er bare visning på smarttelefonapper.
På Android og iOS er Google Dokumenter alltid bare visning med mindre du trykker på Rediger-knappen (blyantikon). Dette er annerledes på PC der du må velge modus fra Vis > Modus . Bare velg Visning og du er i gang.
På den annen side, hvis du deler dokumentet og ikke vil at samarbeidspartnerne dine skal endre noe, kan du gjøre det i delingsmenyen. Det er et alternativ å velge mellom Commenter, Editor og Viewer. Som beskrivelsen tilsier, kan kommentatorer bare legge igjen kommentarer på dokumentet, seere er begrenset til kun å se det, og redaktører har samme tillatelse som deg.
Slik beskytter du et delt Google-dokument mot redigering av andre på Android-en din:
- Åpne dokumentet . _
- Trykk på Del-knappen øverst til høyre og velg hvem du vil dele den med .
- Som standard er samarbeidsrollen Editor. Trykk på den og endre den til Viewer .

Prosedyren er lik på din PC. Når du klikker på Fil > Del og velger samarbeidspartneren , kan du velge tillatelsesnivået de har .
Du kan alltid trekke tilbake tilgang og endre tillatelser i Del-menyen i hvert dokument. Og det burde gjøre det. Takk for at du leste, og vi håper at denne artikkelen svarte på spørsmålene dine. Hvis du har noe å legge til i samtalen, del gjerne tankene dine i kommentarfeltet nedenfor.