Якщо ви стали жертвою спаму від людей, які діляться з вами матеріалами на Диску Google, які ви не бажаєте бачити чи використовувати, є хороші новини. Google реалізував можливість для користувачів блокувати іншим доступ до Google Drive.
Ми розповімо вам, як заблокувати когось на Диску Google, розблокувати його пізніше, якщо захочете, і що вам потрібно знати про використання цієї функції.
Про блокування користувачів на Диску Google
Найкраще почати з того, що вам слід знати про те, як заборонити користувачам ділитися з вами на Диску Google.
- Після блокування елементи, які належать цьому користувачеві, не будуть доступні для перегляду під час перегляду вашого Диска Google.
- Елементи, якими ви володієте, не зможуть надати доступ користувачам, яких ви заблокували, навіть якщо ви ділилися з ними раніше.
- Ви не можете блокувати користувачів у своєму домені для робочих або навчальних облікових записів.
- Якщо заблокувати користувача на Диску Google, він також не зможе взаємодіяти з вами через інші програми та служби Google.
Як заблокувати користувача Google Drive в Інтернеті
Щоб заблокувати користувача на веб-сайті Диска Google , перейдіть туди та за потреби увійдіть. Клацніть правою кнопкою миші елемент, який ви отримали від користувача, якого хочете заблокувати, і виберіть Заблокувати [електронна пошта] .

Підтвердьте, що ви хочете заблокувати особу, натиснувши «Заблокувати» .
![Як заборонити іншим ділитися з вами на Google Drive Як заборонити іншим ділитися з вами на Google Drive]()
Розблокувати користувача в Інтернеті
Якщо ви змінили думку, ви можете так само легко розблокувати користувача на Диску Google. Натисніть піктограму свого профілю у верхньому правому куті та виберіть Керувати своїм обліковим записом Google .
Ліворуч на екрані налаштувань натисніть Люди та спільний доступ . Праворуч прокрутіть до Контакти та виберіть Заблоковані .
![Як заборонити іншим ділитися з вами на Google Drive Як заборонити іншим ділитися з вами на Google Drive]()
Натисніть X праворуч від користувача, якого потрібно розблокувати.
![Як заборонити іншим ділитися з вами на Google Drive Як заборонити іншим ділитися з вами на Google Drive]()
Примітка : ваш список заблокованих користувачів може не включати облікові записи, заблоковані на YouTube, у чаті, адреси електронної пошти чи номери телефонів, заблоковані за допомогою телефонної програми на вашому мобільному пристрої.
Як заблокувати користувача Google Drive на мобільному пристрої
Ви також можете заблокувати користувача мобільної програми Google Drive на Android, iPhone та iPad.
Торкніться трьох крапок поруч із елементом, яким поділився користувач, якого ви хочете заблокувати, і виберіть Блокувати [електронну пошту] . Потім підтвердьте цю дію, натиснувши «Заблокувати» .
![Як заборонити іншим ділитися з вами на Google Drive Як заборонити іншим ділитися з вами на Google Drive]()
Розблокувати користувача на мобільному пристрої
Як і в Інтернеті, ви можете розблокувати користувача в Диску Google на своєму мобільному пристрої. Торкніться значка свого профілю та виберіть Керувати своїм обліковим записом Google .
Угорі проведіть пальцем праворуч і торкніться значка «Люди та обмін» . Унизу прокрутіть до Контакти та виберіть Заблоковані . Торкніться X праворуч від користувача, якого потрібно розблокувати.
![Як заборонити іншим ділитися з вами на Google Drive Як заборонити іншим ділитися з вами на Google Drive]()
Захистіть непотрібні елементи від спільного використання на Диску Google
Те, що користувач Диска Google ділиться з вами елементом, не означає, що ви його хочете. Якщо ви отримуєте елементи від незнайомих людей, ви можете легко заблокувати їх в Інтернеті або на мобільному пристрої.
Хочете зробити більше на Диску Google? Перегляньте ці поради та підказки Google Drive . Слідкуйте за новинами та інструкціями, підписуючись на Luckytemplates у Twitter або ставлячи лайк у Facebook !