У вас є кілька способів поділитися Документами Google з людьми з обмеженим доступом. Ось усе, що вам потрібно знати про спільний доступ за посиланням у Документах Google .
Способи спільного використання Документів Google
Використовуйте параметри спільного доступу, щоб поділитися документами Google
Якщо ви не працюєте на спільному диску, Google за замовчуванням встановлює для документів, які ви створюєте, обмеження. Це означає, що вам потрібно налаштувати параметри спільного доступу, перш ніж інші зможуть переглянути його за посиланням. В іншому випадку глядачі потраплять на сторінку, на якій їм буде запропоновано подати запит на доступ.
Щоб налаштувати параметри дозволу для свого файлу, натисніть «Поділитися» у верхньому правому куті екрана, щоб відкрити параметри спільного доступу. У цьому меню ви можете швидко побачити, хто мав доступ до документа. Ви також можете надати доступ до інших файлів. Ось як працює кожен розділ у цьому меню.
Додайте людей і групи
Якщо ви хочете обмежити доступ до Google Документів, ви можете додати людей за допомогою цього поля вгорі меню. Введіть адресу електронної пошти тут. Наступним кроком є призначення ролей, вибір вмісту, який потрібно надіслати, і додавання параметрів сповіщень.

Користувачі отримають електронний лист із повідомленням про те, яким вмістом поділилися, включно з посиланням на нього. Вони також зможуть знову знайти його пізніше на вкладці «Спільні зі мною» на Диску Google.
Люди з доступом
У «Люди з доступом » ви можете побачити, хто мав доступ до документа. Ви також можете змінити роль, натиснувши стрілку поруч із нею, зокрема:
- Переглядач – люди, які можуть переглядати документ, завантажувати його, друкувати чи копіювати.
- Коментатор – вони можуть ділитися та використовувати коментарі чи пропозиції для спілкування з вами.
- Редактор – вони контролюють друге місце після Власника. Вони можуть змінювати вміст у Документах Google, обробляти пропозиції інших людей, навіть ділитися файлами з іншими та налаштовувати свої дозволи.
Крім того, ви можете скористатися цим меню, щоб передати право власності на файл — передати право власності на файл або видалити доступ — видалити права доступу.
Загальний доступ
У Загальному доступі ви можете вирішити зберегти обмеження щодо документів або надати доступ Усім, хто має посилання . Для цього клацніть меню поруч із пунктом Обмежено та внесіть необхідні зміни.
Після заміни ви можете змінити це налаштування, щоб дозволити людям, які мають посилання, переглядати, коментувати або редагувати. Пам’ятайте: якщо ви відкрили файл для інших, ви не можете заборонити їм ділитися цим посиланням на Документи Google з іншими.
Копіювати посилання
Копіювання посилання в нижньому лівому куті таблиці є швидким способом отримати посилання. Тепер ви можете вставити його в будь-яке місце.
Публікуйте Документи Google і діліться посиланнями
Ви можете опублікувати Документи Google для всіх, натиснувши «Файл» у верхньому правому куті екрана, навівши курсор на «Поділитися » та вибравши «Опублікувати в Інтернеті» . Тут все, що вам потрібно зробити, це натиснути кнопку «Опублікувати» .
![Способи спільного використання Документів Google Способи спільного використання Документів Google]()
Налаштування налаштувань спільного доступу тут подібне до параметра Будь-хто з посиланням . За винятком того, що інформацію тут можна лише переглянути. Отже, коли файл готовий до перегляду, ви можете натиснути кнопку експорту та надати інші дозволи доступу.
Але якщо вам потрібно продовжити роботу над цим документом, ви можете налаштувати параметри так, щоб ніхто не побачив зміни, доки ви знову не натиснете «Опублікувати». Для цього клацніть меню поруч із пунктом «Опублікований вміст і налаштування» після публікації та зніміть прапорець « Автоматично повторно публікувати після внесення змін» .
Після публікації ви можете поділитися посиланням або вставити його в інший документ або веб-сайт. Щоб видалити файл, все, що вам потрібно зробити, це повернутися в головне меню та вибрати «Зупинити публікацію». Це чудовий спосіб обмінюватися інформацією, не створюючи веб-сайт і не турбуючись про домени та хостинг.
Створюйте посилання на певні області, створюючи закладки в Документах Google
Створення закладок у Google Docs приведе читачів до певних місць на сторінці. Зробити це:
- Помістіть курсор у те місце, де потрібно відобразити закладку.
- Перейдіть до «Вставити та створити закладку».
- Після вибору «Закладка» піктограма з’явиться у вашому документі.
- Натисніть на значок, щоб скопіювати посилання або видалити його.
![Способи спільного використання Документів Google Способи спільного використання Документів Google]()
Вище наведено 3 найпростіші, найшвидші та найефективніші способи обміну документами Google . Сподіваємось, стаття буде для вас корисною.