En af hovedfunktionerne i Google Fotos er understøttelse af upload og sikkerhedskopiering af ubegrænsede billeder og videoer i komprimeret format. Dette har gjort Google Fotos til den mest populære gratis fotolagringstjeneste. For nylig meddelte Google dog, at det stopper med at levere denne funktion fra 1. juni 2021.

Fra den 1. juni 2021 vil alle filer, der uploades til Google Fotos, blive opkrævet standardlagerkapaciteten på 15 GB for hver ny Google-konto. Hvis du er tilmeldt Google One, vil der blive opkrævet gebyrer for fotolagring af denne tjeneste.
Tidligere var det kun billeder, der var uploadet i "Original" kvalitet, ukomprimeret, der blev opkrævet, mens billeder uploadet i "Høj" kvalitet var gratis. Siden 1. juni vil alle typer billeder blive "behandlet" ens.
Billeder uploadet før 1. juni 2021 vil dog ikke blive opkrævet. Denne ændring gælder kun for billeder uploadet efter denne dato. Så hvis du ikke har brugt dine gratis 15 GB, kan du fortsætte med at uploade billeder. Når din grænse udløber, skal du vælge en af Google One-serviceplanerne.
Google sletter dit indhold, hvis du ikke har aktiveret tjenesten Fotos eller har overskredet lagergrænsen i mere end 2 år.
Men hvis du bruger en Pixel-telefon, vil du være glad for at vide, at du kan fortsætte med at bruge Google Fotos gratis, med ubegrænset sikkerhedskopiering af fotos og videoer i det angivne tidsrum.
Google vil give dig et værktøj i juni 2021, der giver dig mulighed for at administrere sikkerhedskopierede billeder og videoer og vælge, hvad du vil gemme eller slette. Derudover understøtter den også automatisk markering af indhold såsom mørke, slørede billeder eller store videoer...
Denne ændring gælder for alle Google Fotos-brugere på alle platforme, inklusive Android, iOS og desktop.